Sposób przygotowania:
Sernik z ricottą i musem truskawkowymprzygotowanie biszkoptu
Białka ubij na sztywno, pod koniec ubijania dodaj cukier. Następnie do masy wmieszaj żółtka, mąki oraz proszek. Wszystko wymieszaj i przełóż do wyłożonej papierem (tylko dno) blaszki o średnicy 20 cm . Piecz około 20 minut do suchego patyczka. Ostudź i wyrównaj górę.
skrapianie biszkoptu
Skrop biszkopt aby nie był suchy.
warstwa serowa
Do miski włóż ricottę, jogurt, cukier, rozpuszczoną w niewielkiej ilości wody żelatynę, rozpuszczoną w kąpieli wodnej czekoladę ( nie drażetki) i wszystko wymieszaj. Na koniec wmieszaj drażetki i wylej na warstwę biszkoptu. Włóż do lodówki do zastygnięcia.
mus
Galaretkę rozpuść w jednej szklance wody. Truskawki zmiksuj w blenderze i połącz z galaretką a następnie wylej na zastygniętą masę serową. Udekoruj górę truskawkami i bezikami.
SylaUla
skuter5