Sposób przygotowania:
Sernik z ricotty, ze skórką pomarańczową
Jajka ubijamy z cukrem na puszysty krem, dodajemy ricottę, mleko i połowę serka mascarpone. Miksujemy. Na koniec dodajemy skórkę pomarańczową i mieszamy. Sernik pieczemy ok 50 minut w 180 stopniach, bez termoobiegu. Studzimy.
Mascarpone miksujemy z cukrem pudrem, smarujemy nim sernik. Dekorujemy resztą skórki pomarańczowej. Dodatkowo użyłam konfitury pomarańczowej.
Do tego sernika pasuje również czekolada!
Do masy można dołożyć groszki czekoladowe lub posiekaną czekoladę lub udekorować sernik czekoladą.
Mascarpone miksujemy z cukrem pudrem, smarujemy nim sernik. Dekorujemy resztą skórki pomarańczowej. Dodatkowo użyłam konfitury pomarańczowej.
Do tego sernika pasuje również czekolada!
Do masy można dołożyć groszki czekoladowe lub posiekaną czekoladę lub udekorować sernik czekoladą.