Sposób przygotowania:
Sernik gotowanyETAP 1:
Twaróg i jogurt blenderem zmiksować na gładką masę.
ETAP 2:
Jajka, cukier, cynamon mikserem utrzeć do spienienia z 2 minuty na najwyższych obrotach.
ETAP 3:
Do masy jajecznej dodać twaróg i mikserem połączyć składniki.
ETAP 4:
Margarynę w teflonowym garnku stopić, do stopionej dodać masę serową i drewnianą łyżką mieszać do zagotowania, gotować z 3 minuty mieszając.
ETAP 5:
Budynie wymieszać dokładnie w mleku, wlać do masy serowej i mieszać do zagotowania i zagęszczenia.
ETAP 6:
Tortownica 28 cm z papierem do pieczenia, na spodzie rozłożyć 1 warstwę herbatników i wylać połowę masy serowej.
ETAP 7:
Rozłożyć 2 warstwę herbatników i wylać resztę masy serowej, na wierzchu rozłożyć herbatniki, nakryć folią srebrną i przycisnąć talerzem, zostawić na całą noc w lodówce.
ETAP 8:
Cukier puder, kakao wymieszać dokładnie z gorącą wodą na dość gęsty, lejący lukier.
ETAP 9:
Lukrem polać sernik, posypać kolorową posypka i schować do lodówki do zastygnięcia lukru, przed podaniem można posypać pudrem cukrem.