Sposób przygotowania:
Szybkie ciasto z jabłkamiETAP 1:
Do miski wbić całe jajka, zmiksować na puszystą masę dodając stopniowo cukier i cukier waniliowy.
ETAP 2:
Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia, przesiać do masy jajecznej. Następnie dodać kefir wymieszany z sodą i olej.
ETAP 3:
Wszystko razem delikatnie wymieszać szpatułką i przelać do formy z bokami o wymiarach 23x36 cm wyłożonej papierem do pieczenia.
ETAP 4:
Obrane jabłka pokroić na połówki, usunąć gniazda nasienne. Każdą połówkę nożem naciąć kilka razy w odstępach 1 cm. ułożyć na przygotowanym cieście.
ETAP 5:
Masło rozpuścić w kubeczku. Silikonowym pędzelkiem posmarować połówki jabłek ułożonych na cieście.
ETAP 6:
Piekarnik nagrzać do 175 stopni, włożyć blaszkę z ciastem i piec do suchego patyczka( około 40-45 minut).
Upieczone ciasto ostudzić, oprószyć cukrem pudrem.
zbysiowa
ciasteczka