Sposób przygotowania:
Szybkie ciasto z jabłkamiETAP 1:

Do miski wbić całe jajka, zmiksować na puszystą masę dodając stopniowo cukier i cukier waniliowy.
ETAP 2:

Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia, przesiać do masy jajecznej. Następnie dodać kefir wymieszany z sodą i olej.
ETAP 3:

Wszystko razem delikatnie wymieszać szpatułką i przelać do formy z bokami o wymiarach 23x36 cm wyłożonej papierem do pieczenia.
ETAP 4:

Obrane jabłka pokroić na połówki, usunąć gniazda nasienne. Każdą połówkę nożem naciąć kilka razy w odstępach 1 cm. ułożyć na przygotowanym cieście.
ETAP 5:

Masło rozpuścić w kubeczku. Silikonowym pędzelkiem posmarować połówki jabłek ułożonych na cieście.
ETAP 6:

Piekarnik nagrzać do 175 stopni, włożyć blaszkę z ciastem i piec do suchego patyczka( około 40-45 minut).
Upieczone ciasto ostudzić, oprószyć cukrem pudrem.
zbysiowa
ciasteczka