Sposób przygotowania:
Kokosowy sernik z truskawkami i rabarbarem
Ciasteczka blendujemy razem z olejem. Wylepiamy nimi spód tortownicy o średnicy 28 cm. Olej, mleko i cukier zagotowujemy. Do gotującego się płynu dodajemy wiórki kokosowe. Chwilkę gotujemy i przekładamy na ciasteczkowy spód.Na kokosie układamy truskawki i pokrojony w talarki rabarbar. Twaróg ucieramy z cukrem, budyniem, mąką ziemniaczaną, śmietaną, olejem i jajkami. Wszystkie składniki powinny być w temp. pokojowej. Do tak przygotowanej masy serowej dodajemy roztopioną nad gorącą kąpielą wodną tabliczkę białej czekolady. Dokładnie miksujemy i wylewamy na owoce. Wierch posypujemy migdałami i kokosem. Pieczmy ok. 60 minut temp. 180 stopni (w trakcie należy wierch przykryć papierem do pieczenia, żeby zbytnio się nie spiekł). Następnie pieczemy jeszcze ok. 15 minut w temp. 160 stopni. Studzimy przy uchylonych drzwiczkach piekarnika.Podajemy z sosem truskawkowym (przepis znajdziecie w moim przepisie na egzotyczne pampuchy). Smacznego!