Sposób przygotowania:
Sernik zebra
Jajka utrzeć z cukrem na puszystą masę. Dodać mąkę ziemniaczaną, aromat cytrynowy a na końcu twaróg. Dokładnie wszystko wymieszać do połączenia składników. Następnie ciasto podzielić na dwie równe części. Do jednej dodać kakao i wymieszać. Do drugiej części dodać mąkę pszenną i również dokładnie wymieszać.
Ciasto wylewać niewielkimi porcjami naprzemiennie na dno formy do wykorzystania obu mas. Piec przez około godzinę w temperaturze 180 stopni.
Aby sernik równo opadł zaraz po upieczeniu należy nożem obkroić dookoła ciasto. Następnie studzić przy uchylonych drzwiczkach piekarnika.
Ciasto wylewać niewielkimi porcjami naprzemiennie na dno formy do wykorzystania obu mas. Piec przez około godzinę w temperaturze 180 stopni.
Aby sernik równo opadł zaraz po upieczeniu należy nożem obkroić dookoła ciasto. Następnie studzić przy uchylonych drzwiczkach piekarnika.