-AGULINA-

-AGULINA-

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 190]

Sernik zebra

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 12
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Ponieważ w lodówce miałam twaróg z kończącą się data ważności postanowiłam zrobić sernik. A że takiego w paski jeszcze nie robiłam, przystąpiłam do dzieła. Przepis naprawdę wart uwagi. Nie wytrzymałam i spróbowałam jeszcze lekko ciepły.

Sernik zebra Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Sernik zebra

 

Sposób przygotowania:

Sernik zebra
Jajka utrzeć z cukrem na puszystą masę. Dodać mąkę ziemniaczaną, aromat cytrynowy a na końcu twaróg. Dokładnie wszystko wymieszać do połączenia składników. Następnie ciasto podzielić na dwie równe części. Do jednej dodać kakao i wymieszać. Do drugiej części dodać mąkę pszenną i również dokładnie wymieszać.

Ciasto wylewać niewielkimi porcjami naprzemiennie na dno formy do wykorzystania obu mas. Piec przez około godzinę w temperaturze 180 stopni.

Aby sernik równo opadł zaraz po upieczeniu należy nożem obkroić dookoła ciasto. Następnie studzić przy uchylonych drzwiczkach piekarnika.
Sernik zebra
Jajka wbić do miski.Ubić z cukrem na puszystą masę.
Sernik zebra
Do ubitych jajek z cukrem dodać mąkę ziemniaczanąi aromat cytrynowy.
Sernik zebra
Na końcu dodać twaróg. Dokładnie wymieszać do połączenia składników.
Sernik zebra
Ciasto podzielić na dwie równe części. Do jednej dodać kakao,a do drugiej mąkę pszenną.Wylewać naprzemiennie na dno formy. Piec przez godzinę w 180 stopniach.