Sposób przygotowania:
Serniko - ryżowiecmiksowanie
Ser zmiksować z połową cukru i cukrem wanilinowym. Osobno zmiksować brzoskwinie, nie obierać ze skórki. Ja korzystałam z własnych zamrożonych latem brzoskwiń. Jajka zmiksować z resztą cukru.
Ryż brązowy ugotować i wystudzić.
Wymieszać ser z musem powstałym z brzoskwiń. Dodać jajka, ryż a także surowe błyskawiczne płatki ryżowe i rodzynki a następnie ponownie przemieszać.
pieczenie
Wylać do natłuszczonej i posypanej bułka tarta tortownicy ca. 25 cm i wstawić do nagrzanego piekarnika.
Przez 30 minut piec w temperaturze ok 150 stopni a przez kolejne ok 45 minut w temperaturze ok 170 stopni.
podawanie
Po upieczeniu odczekać 10-15 minut i rozpiąć tortownicę. Polać polewą czekoladową .
Można jeść od razu na gorąco lub poczekać aż całkowicie ostygnie.