Sposób przygotowania:
Zapiekanka z mięsem mielonym
Cebulę poszatkować i wstawić na rozgrzany tłuszcz na patelni. Następnie dodać mięso mielone i smażyć.
Pomidora pokroić w mniejsze kawałki i dodać do mięsa mielonego. Dodać odsączoną z zalewy kukurydzę, pokrojone pieczarki.
Ser żółty zetrzeć na tarce, natkę pietruszki poszatkować i dodać wszystko na patelnię. Przyprawić kucharkiem i pieprzem i wymieszać.
Całość przełożyć do wysmarowanego margaryną naczynia żaroodpornego. Całość zasypać startym serem żółtym.
Na koniec dodać jeszcze poszatkowaną natkę pietruszki. Włożyć do piekarnika na ok. 25-30 minut w 180 st. Podawać ciepłe.
Pomidora pokroić w mniejsze kawałki i dodać do mięsa mielonego. Dodać odsączoną z zalewy kukurydzę, pokrojone pieczarki.
Ser żółty zetrzeć na tarce, natkę pietruszki poszatkować i dodać wszystko na patelnię. Przyprawić kucharkiem i pieprzem i wymieszać.
Całość przełożyć do wysmarowanego margaryną naczynia żaroodpornego. Całość zasypać startym serem żółtym.
Na koniec dodać jeszcze poszatkowaną natkę pietruszki. Włożyć do piekarnika na ok. 25-30 minut w 180 st. Podawać ciepłe.