Sposób przygotowania:
Sero-śmietanowiec na herbatnikach
Blachę o wymiarach 28 x 35 cm smarujemy tłuszczem. Na dno blachy wykładamy herbatniki. Galaretkę agrestową rozrabiamy w 1 szklance wody, studzimy i wylewamy na herbatniki. Blachę wstawiamy do lodówki. W tym czasie do miski wlewamy śmietanę, wsypujemy cukier puder i chwilę ubijamy mikserem. Dodajemy twaróg i miksujemy do momentu połączenia się śmietany z twarogiem. Rozrabiamy 3 galaretki cytrynowe w 2 szklankach wody, studzimy. Do ostudzonej galaretki dodajemy 100 ml letniej wody i mieszamy. Galaretkę powoli wlewamy do masy serowej i energicznie miksujemy, do momentu połączenia się składników. Masę wylewamy na herbatniki. Brzoskwinie osączamy z syropu, kroimy na mniejsze kawałki, układamy na masie serowej i wstawiamy do lodówki. Galaretki truskawkowe rozrabiamy w 5 szklankach wody, studzimy i wylewamy na ciasto. Ciasto wstawiamy do lodówki na ok. 2 godziny, aby stężało.