pioge7

pioge7

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 604]

Seromak

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

bardzo dobry dla smakoszy maku :D

Seromak

Składniki:

Seromak

 

  • 2 paczki herbatników
  • pół szklanki soku z pomarańczy
  • puszka maku
  • MASA SEROWA
  • 70 dag sera białego
  • kostka masła
  • 6 jajek
  • 3/4 szklanki cukru
  • cukier wanilinowy
  • budyń waniliowy

 

Sposób przygotowania:

Seromak
Herbatniki wyłożyć na brytfannie, posmarować sokiem z pomarańczy. Wyłożyć na to masę makową. Zrobić masę serową: Ser zemleć, masło utrzeć z cukrem i cukrem wanilinowym. Dodać żółtka. Utrzeć na puszystą masę. Dodawać stopniowo ser, budyń i ubita pianę z białek. Wyłożyć na masę makową. Piec ok. 50 minut w 180 st.