Sposób przygotowania:
Ciasto Seromak
Składniki na ciasto kruche wykładamy na stolnicę i szybko zagniatamy kruche ciasto. Następnie blachę do pieczenia natłuszczamy i oprószamy bułką tartą. Na tak przygotowaną blachę wykładamy rozwałkowane ciasto kruche.
Następnie na ciasto kruche wykładamy gotową masę makową.
W międzyczasie przygotowujemy masę serową. Ser przepuszczamy przez maszynkę, najlepiej 3 razy. Następnie miękką margarynę ucieramy z cukrem (cukier powinien być drobny), dodajemy zmielony ser, miksujemy jeszcze kilka minut. Kolejno dodajemy jajka, aromat oraz budyń śmietankowy w proszku, miksujemy na małych obrotach.
Gotową masę serową wylewamy na masę makową. Ciasto wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180*C i pieczemy godzinę. Po upieczeniu i wystudzeniu seromak polewamy polewą czekoladową.
Następnie na ciasto kruche wykładamy gotową masę makową.
W międzyczasie przygotowujemy masę serową. Ser przepuszczamy przez maszynkę, najlepiej 3 razy. Następnie miękką margarynę ucieramy z cukrem (cukier powinien być drobny), dodajemy zmielony ser, miksujemy jeszcze kilka minut. Kolejno dodajemy jajka, aromat oraz budyń śmietankowy w proszku, miksujemy na małych obrotach.
Gotową masę serową wylewamy na masę makową. Ciasto wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180*C i pieczemy godzinę. Po upieczeniu i wystudzeniu seromak polewamy polewą czekoladową.