Sposób przygotowania:
Pizza z ogórkiem na ostro
Mąkę oraz sól przesiewamy do miski. Na środku robimy wgłębienie, w które wlewamy zaczyn ( wszystkie składniki na zaczyn dokładnie mieszamy). Odstawiamy. Gdy ruszy dodajemy pozostałe składniki ciasta. Zarabiamy elastyczne ciasto, które odstawiamy do wyrośnięcia.
W tym czasie przygotowujemy dodatki. Wędzone udko z kurczaka oraz plasterki szynki dzielimy na mniejsze kawałki. Umyte i osuszone pieczarki i pomidory kroimy na plasterki. Ogórki kiszone kroimy w kostkę, a paprykę w paski. Chili kroimy w cienkie plasterki.
Gdy ciasto podwoi objętość przekładamy je na blachę.
Smarujemy sosem pomidorowym i układamy dodatki. Na wierzch dajemy żółty ser.
Pieczemy w temp. 200 st około 15-20 minut.
W tym czasie przygotowujemy dodatki. Wędzone udko z kurczaka oraz plasterki szynki dzielimy na mniejsze kawałki. Umyte i osuszone pieczarki i pomidory kroimy na plasterki. Ogórki kiszone kroimy w kostkę, a paprykę w paski. Chili kroimy w cienkie plasterki.
Gdy ciasto podwoi objętość przekładamy je na blachę.
Smarujemy sosem pomidorowym i układamy dodatki. Na wierzch dajemy żółty ser.
Pieczemy w temp. 200 st około 15-20 minut.