Sposób przygotowania:
serowe ciaska z jabłkiem
ja osobiście ser "zmieliłam" widelcem na miseczce można tez zmielić przez maszynkę do mięsa.:)
mąkę plus ser i masło wyrabiamy na gładkie ciasto .
najlepiej podzielić sobie ciasto na 2 części i każda z nich rozwałkować. na ok 0,5 milimetra
ja wycinałam szklanką kołeczka i w każde z nich wkładałam ćwiartkę jabłka i sklejałam bokami.
można także pobawić się i wycinać kwadraty:)
pieczemy w 180 stopniach ok 30 minut do zarumienienia się.
z gorącej wody i cukru pudru robimy lukier po polania naszych ciasteczek ponieważ nie używaliśmy w ogolę cukru.
mąkę plus ser i masło wyrabiamy na gładkie ciasto .
najlepiej podzielić sobie ciasto na 2 części i każda z nich rozwałkować. na ok 0,5 milimetra
ja wycinałam szklanką kołeczka i w każde z nich wkładałam ćwiartkę jabłka i sklejałam bokami.
można także pobawić się i wycinać kwadraty:)
pieczemy w 180 stopniach ok 30 minut do zarumienienia się.
z gorącej wody i cukru pudru robimy lukier po polania naszych ciasteczek ponieważ nie używaliśmy w ogolę cukru.