Sposób przygotowania:
Serowe knedle ze śliwkami i jagodami
Śliwki przekroić na pół, wyciągnąć pestkę.
Ser rozgnieść widelcem, dodać jajka, sól, cukier mąkę a na koniec roztopioną margarynę i zagnieść ciasto. Gotowe schłodzić ok 30 min. Po tym czasie ciasto zrolować i pociąć na tzw. plasterki. Każdy plasterek rozbić dłonią i nałożyć śliwkę bądź łyżkę jagód i zlepić boki. Uformować kulkę. Wodę zagotować, a następnie wkładać knedle. Gotować ok 10 min po wypłynięciu na wierzch. Gotowe polać śmietaną i posypać cukrem do smaku. Smacznego !!
Ser rozgnieść widelcem, dodać jajka, sól, cukier mąkę a na koniec roztopioną margarynę i zagnieść ciasto. Gotowe schłodzić ok 30 min. Po tym czasie ciasto zrolować i pociąć na tzw. plasterki. Każdy plasterek rozbić dłonią i nałożyć śliwkę bądź łyżkę jagód i zlepić boki. Uformować kulkę. Wodę zagotować, a następnie wkładać knedle. Gotować ok 10 min po wypłynięciu na wierzch. Gotowe polać śmietaną i posypać cukrem do smaku. Smacznego !!