Mienta

Mienta

Szef Kuchni
[Przepisów: 24]

Serowe krakersy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Przepyszne domowe krakersy na których przygotowanie potrzebujemy zaledwie pół godziny. Polecam :)

Serowe krakersy

Składniki:

Serowe krakersy

 

  • 2 garstki startego żółtego sera (ok 10 łyżek)
  • 2 jajka
  • 2 łyżki skrobi lub mąki
  • 6 łyżek otrąb
  • 6 łyżek serka homogenizowanego
  • 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
  • gruboziarnista sól
  • sezam
  • suszony czosnek
  • kminek

 

Sposób przygotowania:

Serowe krakersy
Mieszamy wszystkie składniki na gładką masę. Blachę do pieczenia wykładamy papierem do pieczenia i rozsmarowujemy na niej masę. Musimy zrobić to naprawdę baaardzo cieniutko. Posypujemy ulubionymi przyprawami. Moje propozycje - podane w składnikach. Wkładamy do rozgrzanego do 180 stopni piekarnika na 10 minut, po czym wyjmujemy i delikatnie nacinamy nożem tak, aby powstały kształty krakersów. Następnie dopiekamy do czasu mocnego spieczenia. Osobiście lubię podawać je z pastą brokułową z fetą lub sosem guacamole. Smacznego :)