Sposób przygotowania:
Serowe paluszki
1. Żółty ser pokrój w niezbyt grube słupki. Jajka wbij na talerz, dodaj śmietanę, dokładnie wymieszaj. Bułkę tartą wysyp na talerzyk, oprósz solą i pieprzem.
2. Kawałki sera zanurzaj w roztrzepanych jajkach, a następnie mocno obtocz w bułce tartej ( nadmiar strzep ). Olej rozgrzewaj na patelni, włóż paluszki, usmaż na złoto z obydwu stron. Osącz na papierowym ręczniku. Podawaj z pikantnym sosem lub keczupem.
2. Kawałki sera zanurzaj w roztrzepanych jajkach, a następnie mocno obtocz w bułce tartej ( nadmiar strzep ). Olej rozgrzewaj na patelni, włóż paluszki, usmaż na złoto z obydwu stron. Osącz na papierowym ręczniku. Podawaj z pikantnym sosem lub keczupem.