Ma-Gosia

Ma-Gosia

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 131]

Serowe pikantne kule

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Taki twarożkowy dodatek do chleba się nie znudzi!

Serowe pikantne kule

Składniki:

Serowe pikantne kule

 

  • 50 dag sera śmietankowego (mielony z wiaderka)
  • 1 cebula drobno pokrojona;
  • 10 dag masła; (niekoniecznie)
  • 3 łyżki posiekanego szczypiorku;
  • 3 łyżki drobno pokrojonej papryki czerwonej;
  • 3 łyżki grubo mielonego pieprzu;
  • ¼ łyżeczki papryki mielonej słodkiej;
  • Sól do smaku;

 

 

 

Sposób przygotowania:

Serowe pikantne kule
Do sera dodać sól i drobno pokrojoną cebulę, (ewentualnie miękkie masło) wymieszać, podzielić na 3 części, uformować kule.
Do jednej części dodać słodką paprykę, wymieszać uformować kulę i otoczyć drobno pokrojoną czerwoną papryką.
Drugą kulę otoczyć zielonym szczypiorkiem.
Trzecią część otoczyć grubo zmielonym pieprzem.
Podawać z krakersami, grzankami lub białym pieczywem.

Tagi:

sery ser