Sposób przygotowania:
Serowe zawijasy Eli z rabarbaremprzygotowanie ciasta
Mąkę pszenną i proszek do pieczenia przesiać przez sitko.
przygotowanie ciasta cd
Przygotować dwie kostki margaryny żeby zmiękła.
przygotowanie ciasta cd
Twaróg pokruszyć do miski z mąką i dodać mięką margarynę. Wszystko dokładnie wyrobić i włożyć ciasto na 12 godzin do lodówki.
przygotowanie rabarbaru
Rabarbar opłukać, obrać z włókien i pokroić na kawałki.
przygotowanie rabarbaru cd
Na patelnię wsypać cukier, wlać wodę i mieszać aż powstanie biały karmel.
przygotowanie rabarbaru cd
Do karmelu dodać rabarar i usmażyć razem. Do rabarbaru dodać cynamon i wymieszać.
przygotowanie zawijasów
Wyjęte z lodówki ciasto rozwałkować na grubość pół centymetra. Na cieście rozsmarować rabarbar. Zostawić 2 cm wolnego ciasta z dłuższej strony i zwinąć w roladę.
przygotowanie zawijasów cd
Dwie blachy wyłożyć papierem do pieczenia. Roladę z ciasta pokroić na 24 kawałki i ułożyć na blachach.
przygotowanie zawijasów cd
Piekarnik nagrzać do 160 stopni C z termo obiegiem i włożyć blachy z ciastkami. Piec zawijasy około35 minut aż się zrumienią. Po ostudzeniu posypać ciastka cukrem pudrem.
Smacznego!