Sposób przygotowania:
Sernik dyniowo-pomarańczowy
Wybić tyle całych jajek, aby wypełniły szklankę 250 ml.
Wlać jajka do miski z twarożkiem i zmiksować do wyrównania konsystencji.
Dodać mus dyniowy (świeży lub mrożony) i wmieszać do masy serowej.
Posłodzić i ponownie zmiksować dodając wszystkie suche składniki.
Otrzeć skórkę z wyszorowanych pomarańczy, a następnie wycisnąć sok.
Dodać do masy serowej razem z olejem. Zmiksować na gładką konsystencję.
Dużą blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia, a dno wyłożyć biszkoptami. Wylać masę serową. Włożyć blachę do zimnego piekarnika i nastawić termostat na 165-170*C.
Piec na dolnej i górnej grzałce przez 40 minut. Jeśli wierzch będzie się za bardzo przypiekał, można nakryć folią aluminiową albo wyłączyć górną grzałkę.
Upieczony sernik ostudzić i schłodzić przed pokrojeniem.
Wlać jajka do miski z twarożkiem i zmiksować do wyrównania konsystencji.
Dodać mus dyniowy (świeży lub mrożony) i wmieszać do masy serowej.
Posłodzić i ponownie zmiksować dodając wszystkie suche składniki.
Otrzeć skórkę z wyszorowanych pomarańczy, a następnie wycisnąć sok.
Dodać do masy serowej razem z olejem. Zmiksować na gładką konsystencję.
Dużą blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia, a dno wyłożyć biszkoptami. Wylać masę serową. Włożyć blachę do zimnego piekarnika i nastawić termostat na 165-170*C.
Piec na dolnej i górnej grzałce przez 40 minut. Jeśli wierzch będzie się za bardzo przypiekał, można nakryć folią aluminiową albo wyłączyć górną grzałkę.
Upieczony sernik ostudzić i schłodzić przed pokrojeniem.