mika3008

mika3008

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 204]

Serowiec na zimno z maminego brulionu

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 2

to nie to, co teraz kupujemy w supermarketach...

Serowiec na zimno z maminego brulionu

Składniki:

Serowiec na zimno z maminego brulionu

 

Sposób przygotowania:

Serowiec na zimno z maminego brulionu
Ser zemleć przez maszynkę dwa razy. Mleko zagotować. Żelatynę zalać odrobiną wody i wlac do mleka, wytrzepać do wystudzenia. Galaretkę przygotować wg przepisu na opakowaniu, odstawić do stężenia Masło utrzeć z cukrem i dodawać po 1 żółtku, gdy będzie dobrze utarte dodać po trochu sera a następnie pianę z 2 białek. Na koniec dodać żelatynę rozpuszczoną w mleku. Na wyłożone w tortownicy biszkopty dać ser i zalać galaretką. Bon apetit

Tagi:

biszkopt sery ser