madzik323

madzik323

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 531]

Serowiec z galaretkami

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Masa serowa z kawałkami galaretek, ułożona na biszkoptach przykryta pianką a na samym wierzchu galaretką.

Serowiec z galaretkami

Składniki:

Serowiec z galaretkami

 

  • 1 opakowanie biszkoptów
  • 1/2 kg sera z wiaderka
  • 4 żółtka
  • 20 dag margaryny
  • 1/2 szklanki cukru pudru
  • 1 galaretka zielona
  • 3 galaretki czerwone
  • 1/2 l śmietany 36%
  • 2 łyżki cukru pudru
  • 2 galaretki żółte

Sposób przygotowania:

Serowiec z galaretkami

ETAP 1:

Serowiec z galaretkami
Biszkopty układamy na dnie blaszki z papierem.

Małą blaszkę wykładamy papierem do pieczenia i wykładamy cały spód biszkoptami.

ETAP 2:

Serowiec z galaretkami
Stężałe galaretki kroimy w średnią kosteczkę

Rozrabiamy galaretkę zieloną i jedną czerwoną , każdą według przepisu na opakowaniu. Kiedy zgęstnieją kroimy je w kosteczkę.

ETAP 3:

Serowiec z galaretkami
Do utartej margaryny z cukrem i żółtkami dodajemy ser

Ucieramy margarynę z cukrem, a następnie z żółtkami. Dodajemy ser i mieszamy z jedną żółtą i tężejącą galaretką, rozpuszczoną w szklance wody.

ETAP 4:

Serowiec z galaretkami
Masę wlewamy na biszkopty i wstawiamy do chłodu

Do gotowej masy serowej dodajemy pokrojone galaretki i delikatnie mieszamy. Masę wlewamy na biszkopty i czekamy aby całkowicie zastygła.

ETAP 5:

Serowiec z galaretkami
Kremową masę wlewamy na masę serową

Rozpuszczamy galaretkę w szklance wody.

Ubijamy kremówkę z dwoma łyżkami cukru pudru i mieszamy z tężejącą galaretką. Wlewamy na masę serową i wstawiamy do chłodu aby zgęstła.

ETAP 6:

Serowiec z galaretkami
Galaretkę wlewamy na wierzch ciasta

Pozostałe dwie galaretki w kolorze czerwonym rozpuszczamy w trzech szklankach i kiedy zaczną gęstnieć wlewamy na wierzch ciasta.