Sposób przygotowania:
Serowiec z galaretkamiETAP 1:
Małą blaszkę wykładamy papierem do pieczenia i wykładamy cały spód biszkoptami.
ETAP 2:
Rozrabiamy galaretkę zieloną i jedną czerwoną , każdą według przepisu na opakowaniu. Kiedy zgęstnieją kroimy je w kosteczkę.
ETAP 3:
Ucieramy margarynę z cukrem, a następnie z żółtkami. Dodajemy ser i mieszamy z jedną żółtą i tężejącą galaretką, rozpuszczoną w szklance wody.
ETAP 4:
Do gotowej masy serowej dodajemy pokrojone galaretki i delikatnie mieszamy. Masę wlewamy na biszkopty i czekamy aby całkowicie zastygła.
ETAP 5:
Rozpuszczamy galaretkę w szklance wody.
Ubijamy kremówkę z dwoma łyżkami cukru pudru i mieszamy z tężejącą galaretką. Wlewamy na masę serową i wstawiamy do chłodu aby zgęstła.
ETAP 6:
Pozostałe dwie galaretki w kolorze czerwonym rozpuszczamy w trzech szklankach i kiedy zaczną gęstnieć wlewamy na wierzch ciasta.