Sposób przygotowania:
Sernik z galaretką na herbatnikach
Zaczynamy od wymieszania budyniu w mleku, a w osobnym garnku roztopienia masła. Masło roztapiamy w dużym garnku, w którym będziemy gotować cały sernik. Do roztopionego masła dodajemy cukier, ser, jajka, mieszamy i zagotowujemy. Po zagotowaniu dodajemy budyń i zagotowujemy ponownie. Całość ciągle mieszamy, aby masa się nie przypaliła. Gdy masa zgęstniej miksujemy w garnku przez kilka minut, aby pozbyć się ewentualnych grudek i zrobić sernik bardziej puszystym.Spód blaszki wykładamy podwójną warstwą herbatników. Na herbatniki wylewamy całą masę serową, jeszcze gorącą. Gdy całość lekko ostygnie układamy z wierzchu ciasteczka z czekoladą. Galaretki rozpuszczamy w 3 szklankach wody i studzimy. Wystudzony sernik zalewamy tężejącą galaretką i wstawiamy do lodówki do całkowitego stężenia. Przechowujemy w lodówce.