lukaszek33@onet.pl

lukaszek33@onet.pl

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 70]

Serownik

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Według mojego przepisu czas przygotowania tej potrawy wynosi 20 minut.

Serownik

Składniki:

Serownik

 

 

 

Sposób przygotowania:

Serownik
Na samym początku ser brie kroimy w 3 trójkąty o takiej samej wielkości. Następnie na 3 talerzach kładziemy kolejno mąkę, rozmieszane jajko, i bułkę tartą. A kostki sera obtaczamy w mące, jajku oraz bułce tartej. Koleino na patelni podgrzewamy olej i smażymy na nim ser ze wszystkich stron aż do złotego koloru a ser powinien stać się miękki. Potem podsmażony serownik przekładamy na ręcznik papierowy, aby obciekł z nadmiaru tłuszczu. Dekorujemy żurawiną.