haniakson

haniakson

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 451]

Serowo pieczarkowa pieczeń z piekarnika

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Pieczeń drobiowa smakuje zarówno na ciepło do obiadu, jak i na zimno z dodatkami

Serowo pieczarkowa pieczeń z piekarnika Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Serowo pieczarkowa pieczeń z piekarnika

 

  • 0,5 kg mielonego z indyka
  • 1 łyżeczka słodkiej papryki
  • 2 łyżki ketchupu
  • 1 łyżka musztardy
  • 1 cebula
  • 2 jaja
  • 2 namoczone bułki
  • 10 dkg żółtego sera
  • sól, pieprz
  • 1 łyżka oleju

 

Sposób przygotowania:

Serowo pieczarkowa pieczeń z piekarnika
Cebule i pieczarki obrać i pokroić, ser zetrzeć. Mięso, paprykę, ketchup, musztardę, ser, namoczone i odciśnięte bułki, jaja, cebule i pieczarki wymieszać, doprawić sola i pieprzem. Formę do babki wysmarować tłuszczem i wyłożyć do niej masę mięsną. Piec w nagrzanym do temp. 170 stopni piekarniku ok. 45 minut. Piekarnik wyłączyć i pozostawić w nim pieczeń jeszcze przez 20 minut.
Serowo pieczarkowa pieczeń z piekarnika
Etap 1
Serowo pieczarkowa pieczeń z piekarnika
Etap 2
Serowo pieczarkowa pieczeń z piekarnika
Etap 3
Serowo pieczarkowa pieczeń z piekarnika
Etap 4