Sposób przygotowania:
Jabłkowo serowy tort naleśnikowy
Składniki na naleśniki dokładnie wymieszać aby ciasto było bez grudek. Na patelnię do naleśników wlewać porcje ciasta ale troszkę więcej aby naleśniki nie były za cienkie. I tak smażyć aż do wyczerpania ciasta. Do miski wrzucić twaróg, dodać masę krówkową i jogurt i wszystko wymieszać. Masa powinna się dobrze rozprowadzać. Pierwszy naleśnik położyć na talerzu lub paterze, potem rozsmarować porcję masy serowej i znowu położyć naleśnik. Następnie rozsmarować porcję jabłek i przykryć naleśnikiem. I tak przekładać aż składniki się wyczerpią. ( Ja zużyłam 7 naleśników bo kilka podebrał mi synuś ) Ostatni naleśnik oprószyć cukrem pudrem, dookoła udekorować bitą śmietaną ( miałam otwartą gotowa ale radzę zrobić samemu, bo w wyższej temperaturze śmietana robi się płynna ), posypać posypką ale nie koniecznie i w środek nałożyć borówkę ( użyłam mrożonej ). Torcik wstawić do lodówki na minimum 30 minut.
zbysiowa
2milutka
zewa
edytaha
zewa
A widzisz nie, a to nie dobre chłopy ....
monikaT83
zewa
Masa powinna być równomiernie rozprowadzona i do samych brzegów i torcik należy układać na płaskiej powierzchni, najlepiej paterze. Ja przeważnie robię je na talerzu od formy do pieczenia ( ma szklane dno ). To chyba powinno wystarczyć aby torcik nie wyszedł Ci górkowaty.
gusia1000