Sposób przygotowania:
Sezamowe przekąski
Rozmrażamy ciasto francuskie. Do mielonego dodajemy pieprz, 3 łyżki sezamu, startą na tarce cebulę i doprawiamy solą. Wyrabiamy i na odrobinie oleju podsmażamy. Aby mięso się ścięło, a sezam zarumienił. Jak będzie gotowe odstawiamy aby lekko ostygło. Ciasto rozwijamy i szklanką wycinamy kółka, układamy na blaszce wyłożonej papierem. Jajko wbijamy do szklanki i roztrzepujemy aby połączyć żółtko z białkiem. Za pomocą pędzelka smarujemy krążki, a to co zostaje wlewamy do mięsa i mieszamy. Na każde kółko nakładamy po łyżce mięsa i od wierzchu posypujemy pozostałym sezamem. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 220 stopni na około 15 min.
KasiaJulcia
Ela Dz
Dziękuję Kasiu :)