jaNina

jaNina

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1175]

Shake melonowo-jeżynowy.

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Orzeźwiający , pełen witamin i białka zimny deser malonowo-jeżynowy na ostatie wakacyjne dni.

Shake melonowo-jeżynowy. Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Shake melonowo-jeżynowy.

 

  • 1 melon galia
  • 1/2 litra dojrzałych jeżyn
  • 400 ml jogurtu
  • 1/2 szklanki śmietanki kremowej
  • sok z połówki cytryny
  • starta skórka cytrynowa, jesli lubisz
  • listki mięty do dekoracji

 

Sposób przygotowania:

Shake melonowo-jeżynowy.
Obieramy melona ze skóry i gniazda nasiennego, kroimy go w kosteczkę.
Połowę jeżyn przecieramy przez sito i dodajemy do melona.
Umieszczamy owoce w plastikowym pojemniczku i zamrażamy je w zamrażarce.

Zamrożone owoce wykładamy do pojemnika blendera, zalewamy jogurtem, śmietanką i sokiem z cytryny.

Miksujemy szybko, dodajemy startą skórkę jeśli lubisz - mieszamy i podajemy od razu w szklaneczkach udekorowany jeżynami i listkami mięty
Shake melonowo-jeżynowy.
Melona obieramy ze skóry i nasion, kroimy w kostkę i zamrażamy.
Shake melonowo-jeżynowy.
Połowę jeżyn przecieramy przez sito i zamrażamy z melonem
Shake melonowo-jeżynowy.
Po zmiksowaniu przelewamy gęsty, zimny napój do szkalneczek i dekorujemy go jezynami i listakami mięty.