Sposób przygotowania:
Shrek wg senninha
Upiec biszkopt. Ubić pianę z białek, dodać cukier, żółtka, olej, budyń, mąkę przesianą z proszkiem - wymieszać. Dodać łyżkę wrzątku. Ciasto wylać na blachę i piec w 170 stopniach przez około 30-40 minut.
Z soku odlać 1,5 szklanki soku i wymieszać w tym budynie. Resztę Kubusia zagotować. Do gotującego się wlać rozmącone budynie i ponownie zagotować. Gorącą wyłożyć na biszkopt.
Gdy lekko przestygnie ułożyć na niej ciastka.
1 galaretkę rozpuścić w 3/4 szklanki wody i przestudzić. Dobrze schłodzoną śmietaną ubić na sztywno i wymieszać z galaretką. Wyłożyć na zimną masę kubusiową.
Na wierzch wylać dwie przygotowane wcześniej galaretki - lekko tężejące.
Z soku odlać 1,5 szklanki soku i wymieszać w tym budynie. Resztę Kubusia zagotować. Do gotującego się wlać rozmącone budynie i ponownie zagotować. Gorącą wyłożyć na biszkopt.
Gdy lekko przestygnie ułożyć na niej ciastka.
1 galaretkę rozpuścić w 3/4 szklanki wody i przestudzić. Dobrze schłodzoną śmietaną ubić na sztywno i wymieszać z galaretką. Wyłożyć na zimną masę kubusiową.
Na wierzch wylać dwie przygotowane wcześniej galaretki - lekko tężejące.