Sposób przygotowania:
Sieć z frytek, pająk ze schabowego
Na początku rozgrzewamy olej lub piekarnik - jak to woli;)
W tym czasie rozklepujemy mięso, tak aby w miarę możliwości nabrał kształt koła. Przyprawiamy, solimy i panierujemy.(jajko + bułka tarta)
Smażymy / pieczemy frytki, na rozgrzaną patelnie wlewamy olej, smażymy naszego kotleta z obu stron na rumiano, pod koniec kładziemy plaster żółtego sera i przykrywamy pokrywką patelnię - aby ser się szybciej roztopił.
Frytki solimy, układamy na talerzu w siec, schabowego nakładamy na środek, z gałązek szczypiorku robimu odnóża. Groszek przecinamy na połowę i robimy z niego oczy. Na plasterku sera ketchupem robimy krzyżyk. Podajemy:)
W tym czasie rozklepujemy mięso, tak aby w miarę możliwości nabrał kształt koła. Przyprawiamy, solimy i panierujemy.(jajko + bułka tarta)
Smażymy / pieczemy frytki, na rozgrzaną patelnie wlewamy olej, smażymy naszego kotleta z obu stron na rumiano, pod koniec kładziemy plaster żółtego sera i przykrywamy pokrywką patelnię - aby ser się szybciej roztopił.
Frytki solimy, układamy na talerzu w siec, schabowego nakładamy na środek, z gałązek szczypiorku robimu odnóża. Groszek przecinamy na połowę i robimy z niego oczy. Na plasterku sera ketchupem robimy krzyżyk. Podajemy:)
evita0007
Agiatis
Dziękuje:)