Sposób przygotowania:
sielawa w marynacie
Rybkę sprawiamy, myjemy , osuszamy i solimy.Potem obtaczamy w mące oraz smażymy na patelni.
Wszystkie jarzyny obieramy, myjemy.Następnie zalewamy wodą <2 szklanki wody>.Gotujemy wszystko razem przez 20 minut oraz dodajemy przyprawy.
Zalewa powinna być kwaśna, więc pod koniec gotowania dodajmy szklankę octu , sól i troszkę cukru, byleby nie za dużo.
Ostudzamy ją , ryby smażymy, a potem ostudzoną zalewą zalewamy je i odstawiamy w chłodne miejsce.
Wszystkie jarzyny obieramy, myjemy.Następnie zalewamy wodą <2 szklanki wody>.Gotujemy wszystko razem przez 20 minut oraz dodajemy przyprawy.
Zalewa powinna być kwaśna, więc pod koniec gotowania dodajmy szklankę octu , sól i troszkę cukru, byleby nie za dużo.
Ostudzamy ją , ryby smażymy, a potem ostudzoną zalewą zalewamy je i odstawiamy w chłodne miejsce.