Kulinarna Chwila

Kulinarna Chwila

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1053]

Składanka schabowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 7
  • KALORIE: 260
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Kiedy znudzą się Wam tradycyjne schabowe możemy przyrządzić składne kotlety, które są smaczne, pyszne i można je podać na różne okoliczności.

Składanka schabowa Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Składanka schabowa

składniki

Sposób przygotowania:

Składanka schabowa

przygotowanie mięsa

Składanka schabowa
mięso ze schabu rozbite i doprawione solą oraz pieprzem

Mięso kroimy w plastry, rozbijamy i doprawiamy pieprzem oraz solą.

przekładnie mięsa

Składanka schabowa
smarujemy mięso majonezem

7 plastrów mięsa rozkładamy i smarujemy majonezem.

przekładnie mięsa

Składanka schabowa
układamy ser i pomidory

Na majonezie układamy po plastrze sera żółtego i po dwa plasterki pomidora.

przekładnie mięsa

Składanka schabowa
szczypiorek siekamy i posypujemy

Szczypiorek drobno siekamy, posypujemy pomidory i przykrywamy farsz pozostałym schabem.

panierowanie

Składanka schabowa
panierujemy w jajku i bułce

Panierujemy w roztrzepanym widelcem jajku oraz w bułce tartej.

Smażenie

Składanka schabowa
smażymy mięso z obu stron

Smażymy z obu stron na rozgrzanym oleju.

ETAP 7:

Składanka schabowa

Kotlety gotowe.