Sposób przygotowania:
Składanka schabowaprzygotowanie mięsa
![Składanka schabowa Składanka schabowa](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/skladanka-schabowa-570130.jpg)
Mięso kroimy w plastry, rozbijamy i doprawiamy pieprzem oraz solą.
przekładnie mięsa
![Składanka schabowa Składanka schabowa](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/skladanka-schabowa-570131.jpg)
7 plastrów mięsa rozkładamy i smarujemy majonezem.
przekładnie mięsa
![Składanka schabowa Składanka schabowa](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/skladanka-schabowa-570132.jpg)
Na majonezie układamy po plastrze sera żółtego i po dwa plasterki pomidora.
przekładnie mięsa
![Składanka schabowa Składanka schabowa](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/skladanka-schabowa-570133.jpg)
Szczypiorek drobno siekamy, posypujemy pomidory i przykrywamy farsz pozostałym schabem.
panierowanie
![Składanka schabowa Składanka schabowa](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/skladanka-schabowa-570134.jpg)
Panierujemy w roztrzepanym widelcem jajku oraz w bułce tartej.
Smażenie
![Składanka schabowa Składanka schabowa](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/skladanka-schabowa-570135.jpg)
Smażymy z obu stron na rozgrzanym oleju.
ETAP 7:
![Składanka schabowa Składanka schabowa](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/skladanka-schabowa-570136.jpg)
Kotlety gotowe.