Krakowianka

Krakowianka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2834]

Skorupki waflowe nadziewane sałatką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Sałatka w skorupkach waflowych wygląda bardzo efektownie.

Skorupki waflowe nadziewane sałatką Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Skorupki waflowe nadziewane sałatką

 

  • 10-12 skorupek waflowych
  • 3 jajka
  • 2 ogórki kiszone
  • 1 pomidor
  • 2 cebulki dymki
  • 2-3 łyżki tartego sera żółtego
  • 1 łyżka majonezu
  • 1 łyżeczka musztardy
  • 1/2 łyżeczki siekanego koperku
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku

Sposób przygotowania:

Skorupki waflowe nadziewane sałatką
Jajka ugotować na twardo, ostudzić obrać, pokroić w kostkę. Pomidor umyć i pokroić na kawałeczki. Cebulkę dymkę drobno posiekać razem ze szczypiorem. Ogórki kiszone pokroić w kostkę. Wszystkie składniki włożyć do miski dodać musztardę, majonez, koperek, utarty ser, przyprawić do smaku, wymieszać. Skorupki waflowe napełniać sałatką, układać na talerz, ozdobić według uznania.
Skorupki waflowe nadziewane sałatką
Ogórki, pomidor, cebulę dumkę, jajka, drobno pokroić.
Skorupki waflowe nadziewane sałatką
Wszystkie składniki włożyć do miski, wymieszać z majonezem i musztardą.