reanja

reanja

Złoty Ekspert
[Przepisów: 671]

Skrzydełka kąpane w maślance

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 4/5 głosów: 8

Skrzydełka przygotowuję je dzień wcześniej, pa podaje na obiad lub kolekcję smakują nam bardzo nawet w takie upały :)

Skrzydełka kąpane w maślance

Składniki:

Skrzydełka kąpane w maślance

 

  • 1 kg skrzydełek

 

  • Marynata

 

 

  • 3/4 l maślanki

 

 

  • 2 łyżki czerwonej czubrycy

 

  • 1 płaska łyżeczka czerwonej papryki

 

  • 1 łyżka sosu sojowego

Sposób przygotowania:

Skrzydełka kąpane w maślance

przygotowanie

Skrzydełka kąpane w maślance
skrzydełka myjemy i dzielimy na trzy części

Skrzydełka umyte i osuszone dzielimy na trzy części- te najdrobniejsze wykorzystujemy na zupkę a resztę wkładamy do marynaty

marynata

Skrzydełka kąpane w maślance
Mieszamy wszystkie składniki - miód jeżeli jest twardy trzeba roztopić

Mieszamy wszystkie składniki - miód jeżeli jest twardy trzeba roztopić

marynowanie i smażenie

Skrzydełka kąpane w maślance
mieso mieszamy w marynacie i wstawiamy do lodówki na 12 godzin

zalewamy przygotowane kawałki mięsa. Pojemnik zamykamy i wstawiamy do lodówki na 12 godzin ( lub dłużej) Po tym czasie przelewamy na durszlak i jak nam odcieknie marynata smażymy na grillu. Najlepiej robić to bardzo wolno- tak żeby mięso nam doszło i u mnie to zajmuje około 30 minut.
Smacznego


Tagi:

marynaty sosy