Sposób przygotowania:
Skrzydełka kąpane w maślanceprzygotowanie
![Skrzydełka kąpane w maślance Skrzydełka kąpane w maślance](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/skrzydelka-kapane-w-maslance-363994.jpg)
Skrzydełka umyte i osuszone dzielimy na trzy części- te najdrobniejsze wykorzystujemy na zupkę a resztę wkładamy do marynaty
marynata
![Skrzydełka kąpane w maślance Skrzydełka kąpane w maślance](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/skrzydelka-kapane-w-maslance-363996.jpg)
Mieszamy wszystkie składniki - miód jeżeli jest twardy trzeba roztopić
marynowanie i smażenie
![Skrzydełka kąpane w maślance Skrzydełka kąpane w maślance](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/skrzydelka-kapane-w-maslance-363997.jpg)
zalewamy przygotowane kawałki mięsa. Pojemnik zamykamy i wstawiamy do lodówki na 12 godzin ( lub dłużej) Po tym czasie przelewamy na durszlak i jak nam odcieknie marynata smażymy na grillu. Najlepiej robić to bardzo wolno- tak żeby mięso nam doszło i u mnie to zajmuje około 30 minut.
Smacznego