Sposób przygotowania:
Cytrynowe skrzydełka w chrupiącej panierce
Czyste skrzydełka przecinamy na stawach na trzy części, końcówkę odkładamy na bok, będziemy używca tych najgrubszych elementów. Do maślanki dodajemy wszystkie przyprawy, sok wyciśnięty z całej cytryny a resztę owocu kroimy w kostkę i te dodajemy do marynaty. W takiej zalewie marynujemy całą noc. W zamykanym naczyniu mieszamy składniki na panierkę, bazylię rozcieramy w dłoniach na drobno. Dzięki kaszce panierka jest bardzo, bardzo chrupiąca i zwarta. A zamykane naczynie pozwali nam dokładnie panierować mięso bez brudzenia rąk, wystarczy energicznie potrząsać. Na patelni rozgrzewamy 2 – 3 cm oleju, skrzydełka wprost z maślanki przekładamy do panierki, obtaczamy i smażymy na aż się ładnie zarumienią z każdej strony. Osuszamy na papierze i gotowe, do tego góra surówki i obiad gotowy.