magdalennab

magdalennab

Szef Kuchni
[Przepisów: 43]

Skrzydełka kurze w brunatnym sosie

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 7

Potrawa z kuchni chińskiej ale praktycznie tylko dzięki sosie

Skrzydełka kurze w brunatnym sosie

Składniki:

Skrzydełka kurze w brunatnym sosie

 

  • 1 kg skrzydełek z kurczaka
  • 2 1/2 szklanki sosu brunatnego
  • 10 małych pieczarek

Sposób przygotowania:

Skrzydełka kurze w brunatnym sosie
Skrzydełka podzielić na 2 części. Oczyszczone pieczarki pokrajać na grube plasterki. Sos doprowadzić do wrzenia, dodać skrzydełka i grzyby, zagotować na dużym ogniu, przykryć, zmniejszyć płomień, dusić 1/2 godz. utrzymując mały ogień. Mieszać kilkakrotnie. Proporcje: dla 2-4 osób. Podawać na gorąco z sosem i ryżem jako danie główne lub jako przekąskę na zimno bez sosu.