Edyta2002

Edyta2002

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 196]

Skrzydełka miodowe

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 3

Najlepiej smakują od razu po upieczeniu.

Skrzydełka miodowe

Składniki:

Skrzydełka miodowe

 

  • 1 kg skrzydełek z kurczaka
  • olej do smażenia
  • Marynata:
  • 1/2 szklanki oleju
  • 3 ząbki czosnku
  • 3 łyżki miodu
  • 1 łyżka koncentratu pomidorowego

 

 

Sposób przygotowania:

Skrzydełka miodowe
Robimy marynatę: czosnek obieramy i przeciskamy przez praskę. Dodajemy olej, miód oraz koncentrat pomidorowy, mieszamy. Skrzydełka myjemy i osuszamy. Oprószamy solą i pieprzem. Zalewamy marynatą i odstawiamy na 20 min. Następnie smażymy w dużej ilości oleju ok. 10 min. Podajemy z frytkami i surówką.