fanatic1125

fanatic1125

Starszy Kucharz
[Przepisów: 25]

Skrzydełka miodowo-imbirowe

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Mają ciekawy smak oraz wspaniały aromat.

Skrzydełka miodowo-imbirowe

Składniki:

Skrzydełka miodowo-imbirowe

 

  • 1 kg skrzydełek z kurczaka
  • 3 łyżki miodu
  • 1 szkl. bulionu
  • 3 ząbki czosnku
  • 3/4 łyżeczki mielonego imbiru
  • 3 łyżki wódki
  • 1-2 łyżki oleju
  • Sól

Sposób przygotowania:

Skrzydełka miodowo-imbirowe
1. Skrzydełka myjemy pod bieżącą wodą i gotujemy ok. 10 minut we wrzącej osolonej wodzie. Następnie odcedzamy, odcinamy lotki.

2. Czosnek obieramy i przeciskamy przez praskę. Miód podsmażamy z olejem, a następnie wkładamy skrzydełka. Wlewamy bulion oraz wódkę, dodajemy czosnek i imbir.

3. Skrzydełka gotujemy ok. 35 minut na małym ogniu pod przykryciem.