evita0007

evita0007

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 423]

Skrzydełka miodowo-ketchupowe

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Pyszne słodko-ostre skrzydełka . . .

Skrzydełka miodowo-ketchupowe Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Skrzydełka miodowo-ketchupowe

 

  • 8 mięsistych skrzydełek z kurczaka
  • Na marynatę:
  • 2 łyżki miód płynny (u mnie wielokwiatowy)
  • 6 łyżek ketchup-łagodny (pudliszki)
  • 2 płaskie łyżeczki papryka ostra w proszku
  • 3 łyżki przyprawa np.złocista do kurczaka
  • sól morska,pieprz kolorowy wg.uznania

 

Sposób przygotowania:

Skrzydełka miodowo-ketchupowe
Z umytych i osuszonych skrzydełek odcinamy lotki i wkładamy do misy. Solimy,pieprzymy oraz dodajemy miód,ketchup,paprykę ostrą i przyprawę do kurczaka. Wszystko mieszamy dłonią i wkładamy do lodówki najlepiej na noc. Na drugi dzień przekładamy skrzydełka do worka,zapinamy z obu stron i układamy w naczyniu żaroodpornym.Pieczemy w 180*C jedną godzinę(grzanie góra-środkowa półka)Po tym czasie wyjmujemy i pozbywamy się worka.Wkładamy je jeszcze do piekarnika żeby nam sie pieknie przypiekły tj.na jakieś 10 minut...
Skrzydełka miodowo-ketchupowe
Z umytych i osuszonych skrzydełek odcinamy lotki i wkładamy do misy. Solimy,pieprzymy oraz dodajemy miód,ketchup,paprykę ostrą i przyprawę do kurczaka.
Skrzydełka miodowo-ketchupowe
Wszystko mieszamy dłonią i wkładamy do lodówki najlepiej na noc.
Skrzydełka miodowo-ketchupowe
Na drugi dzień przekładamy skrzydełka do worka,zapinamy z obu stron i układamy w naczyniu żaroodpornym.Pieczemy w 180*C jedną godzinę(grzanie góra-środkowa półka)
Skrzydełka miodowo-ketchupowe
Po tym czasie wyjmujemy i pozbywamy się worka.Wkładmy je jeszcze do piekarnika żeby nam sie pieknie przypiekły tj.na jakieś 10 minut...