88malgorzata88

88malgorzata88

Starszy Kucharz
[Przepisów: 22]

Skrzydełka peklowane

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Skrzydełka nadają się do jedzenia bez niczego z samymi sosami różnego rodzaju :)

Skrzydełka peklowane

Składniki:

Skrzydełka peklowane

 

  • 1 kg skrzydełek
  • olei
  • sól peklowa
  • sos czosnkowy

Sposób przygotowania:

Skrzydełka peklowane
Skrzydełka myjemy i oczyszczamy dokładnie. Następnie dzielimy każde skrzydełko z osobna na 3 cześci. Wszystko nacieramy solą peklową i pozostawiamy na 2 godziny w lodówce. Po dwóch godzinach smażymy we frytkownicy a jeżeli ktoś nie ma to na bardzo głębokim oleju do czasu aż skrzydełka bedą miały złotawy kolor. Skrzydełka wychodzą bardzo chrupiące i najlepiej smakują z sosem czosnkowym który mam załączony w swoich przepisach. Życzę smacznego!