Sposób przygotowania:
Skrzydełka w chlebkowym sosie
Skrzydełka oczyszczamy, myjemy, odcinamy końcówki i obsmażamy na niewielkiej ilości oleju. Przekładamy do rondla. Na pozostałym oleju szklimy pokrojoną cebulę i dodajemy do mięsa.Oprószamy przyprawą kuchenną. Zalewamy wodą by lekko zakryła skrzydełka. Gotujemy ok 10 min i dodajemy pokruszony( najlepiej bez skórki )chleb. Doprawiamy do smaku i gotujemy do miękkości skrzydełek i rozgotowania chleba często mieszając.
edytaha
katarzynka455
Dziękuję za komentarz:):)Robię go dość często. Za pierwszym razem myślałam że zrobią się kluchy bo wrzuciłam pokrojony chleb w taką sporą kostkę ale ładnie się rozgotował.
edytaha
Mnie zdarzało się dodawać kawałeczek chlebka żytniego razowego do bitek wołowych, ale tylko naprawdę kawalątek :) Z Twojego pomysłu chętnie skorzystam :)