katarzynka455

katarzynka455

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1651]

Skrzydełka w chlebkowym sosie

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Chlebek na sos może być czerstwy.

Skrzydełka w chlebkowym sosie

Składniki:

Skrzydełka w chlebkowym sosie

 

  • skrzydełka 7 szt
  • chleb 2-3 kromki
  • cebula 1 szt
  • przyprawa kuchenna
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku
  • olej

Sposób przygotowania:

Skrzydełka w chlebkowym sosie
Skrzydełka oczyszczamy, myjemy, odcinamy końcówki i obsmażamy na niewielkiej ilości oleju. Przekładamy do rondla. Na pozostałym oleju szklimy pokrojoną cebulę i dodajemy do mięsa.Oprószamy przyprawą kuchenną. Zalewamy wodą by lekko zakryła skrzydełka. Gotujemy ok 10 min i dodajemy pokruszony( najlepiej bez skórki )chleb. Doprawiamy do smaku i gotujemy do miękkości skrzydełek i rozgotowania chleba często mieszając.