Smakowita

Smakowita

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 474]

Skrzydełka w Chrupiącej Skorupce

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Smaczne skrzydełka w chrupiącej panierce

Skrzydełka w Chrupiącej Skorupce

Składniki:

Skrzydełka w Chrupiącej Skorupce

 

 

 

Sposób przygotowania:

Skrzydełka w Chrupiącej Skorupce
Umyte skrzydełka włożyć do garnka,zalać wodą tyle, aby były zakryte .Dodać kucharka i gotować przez ok. pół godzinki .Potem skrzydełka wyjąć na talerz i odstawić do do ostygnięcia. Gotową panierkę wymieszać z bułką tartą i sezamem .Ostudzone skrzydełka lekko posolić popieprzyć i posypać imbirem . Panierować kolejno w mące ,jaku i przygotowanej panierce.Kawałki kurczaka smażyć na rozgrzanym tłuszczu na rumiany kolor z obu stron .

Tagi:

jajko tarta jajka