Amberr8

Amberr8

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 134]

Skrzydełka w imbirze

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Skrzydełka w imbirze palce lizać

Skrzydełka w imbirze

Składniki:

Skrzydełka w imbirze

 

  • 12 skrzydełek
  • 1,5 łyżeczki sproszkowanego imbiru
  • pół szklanki białego wytrawnego wina
  • 5 łyżek sosu sojowego
  • 2 łyżeczkicukru
  • 6 łyżek oleju

 

Sposób przygotowania:

Skrzydełka w imbirze
Końcówki skrzydełek odciąć w stawach, a pozostałe częścinatrzeć olejem, solą i imbirem, odstawić na 30 minut do lodówki. Olej rozgrzać na patelni, zrumienić skrzydełkaz obu stron, przełożyć na talerz. Zlać z patelni tłuszcz, zostawić 2 łyżki, wlać pół szkl.gorącej wody, wino, sos sojowy, wsypać cukier, zagotować. Włożyć skrzydełka, gotować 4 minuty na dużym ogniu, po czym zmniejszyć ogień i dusić pod przykryciem 20 minut.

Tagi:

sosy