katarzynka455

katarzynka455

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1652]

Skrzydełka w ketchupowym sosie

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Skrzydełka mogą być dodatkiem do obiadu albo można jeść z pieczywem.

Skrzydełka w ketchupowym sosie

Składniki:

Skrzydełka w ketchupowym sosie

 

  • skrzydełka 8 szt
  • kukurydza konserwowa 1/2 puszki
  • szczypiorek 1/2 pęczka
  • ketchup ok3/4 szkl
  • koncentrat pomidorowy 1-2 łyżki
  • cebula 1/2 szt
  • sól
  • pieprz
  • cukier
  • olej

 

 

 

 

 

 

Sposób przygotowania:

Skrzydełka w ketchupowym sosie
Odcinamy końcówki skrzydełek, myjemy i osuszamy. Na patelni rozgrzewamy olej obsmażamy skrzydełka. Dodajemy obraną i drobno pokrojoną cebulę i lekko przesmażamy. Oprószamy solą. Podlewamy sporą ilością wody i dusimy około 15 min. Dodajemy ketchup, koncentrat pomidorowy i kukurydze. Można z zalewą. Doprawiamy do smaku i dusimy do miękkości na małym ogniu. Na koniec posypujemy zieleniną.