Ma-Gosia

Ma-Gosia

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 131]

Książka Kucharska: Świetne pomysły na dania z sosem Tao Tao

Skrzydełka w marynacie brzoskwiniowej

  • 8
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 26

Chrupiące skrzydełka o lekko słodkiej nucie smakowej. nadają się też na grilla.

Skrzydełka w marynacie brzoskwiniowej

Składniki:

Skrzydełka w marynacie brzoskwiniowej

 

  • 12 skrzydełek kurczaka;
  • 4 łyżki dżemu morelowego z kawałkami owoców;
  • 4 łyżki musztardy miodowej;
  • 2 łyżki sosu sojowego;
  • ¼ łyżeczki soli;

 

Sposób przygotowania:

Skrzydełka w marynacie brzoskwiniowej
Dżem wymieszać z musztardą i sosem sojowym, dodać sól, wymieszać marynatę. Zalać nią skrzydełka i odstawić na 2 godz. (ja zostawiam na noc). Piec w piekarniku, w temperaturze 200 stopni C  45 – 60 min. Można piec w rękawie (wlać kilka łyżek wody), lub na grillu.