Sposób przygotowania:
Skrzydełka w miodzie
Wkładamy skrzydełka na 5 minut do wrzącej wody.Odcedzamy.Mieszamy marynatę do skrzydełek z 3 łyżkami oleju.Do tej marynaty wkładamy skrzydełka.Mieszamy i wstawiamy na 3 godziny do lodówki.Rozgrzewamy olej, wrzucamy cukier a kiedy zbrązowieje wrzucamy obtoczone w mące skrzydełka.Dodajemy posiekana dymkę, imbir i sos sojowy.Wszystko razem smażymy od czasu do czasu mieszamy.Wlewamy wino oraz rosół i zostawiamy na 15 minut na malutkim ogniu.Na sam koniec dodajemy miód. Mieszamy dokładnie.Jest gotowe kiedy sos ładnie zgęstnieje.Najlepsze z makaronem sojowym ale można podać z ryżem .Smacznego!
dynia33c
kotekbehemotek
Babciagramolka
kotekbehemotek
gosik788
kasiunia.1981