Sposób przygotowania:
Skrzydełka w panierce
Do garnka wlać wodę i zagotować.Wrzucić kostkę rosołową.
Do wrzątku wrzucić skrzydełka i gotować ok 10 minut.Wyjąc skrzydełka i ostudzić.Do talerza wrzucić mąkę i bułkę tartą.Skrzydełka opsypać solą,pieprzem i curry.Jajka rozbełtać w miseczce.Następnie obmaczać skrzydełka w mące i w jajku.Smażyć na rozgrzanym oleju na złoty kolor po obu stronach.
Do wrzątku wrzucić skrzydełka i gotować ok 10 minut.Wyjąc skrzydełka i ostudzić.Do talerza wrzucić mąkę i bułkę tartą.Skrzydełka opsypać solą,pieprzem i curry.Jajka rozbełtać w miseczce.Następnie obmaczać skrzydełka w mące i w jajku.Smażyć na rozgrzanym oleju na złoty kolor po obu stronach.