aneta8185

aneta8185

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 517]

Skrzydełka w piwie

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Niepowtarzalne skrzydełka w piwie, bardzo łatwe do zrobienia. Idealne jako dodatek do obiadu, jak i przekąska na przyjęcie.

Skrzydełka w piwie Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Skrzydełka w piwie

 

  • 8 skrzydełek
  • 400 ml piwa
  • 3 łyżki przyprawy do mięs Knorr

Sposób przygotowania:

Skrzydełka w piwie
Ze skrzydełek odciąć najmniejszą część (bo nieładnie sterczy podczas gotowania). Umyć skrzydełka i ułożyć w rondlu, lub w głębokiej patelni, tak aby leżały obok siebie. Następnie skrzydełka posypać obficie przyprawą do mięs. Najlepsza jest przyprawa do mięs Knorr - pomarańczowo czerwone opakowanie. Posypane skrzydełka zalać piwem (zapieni się, ale tak ma być) i dusić na wolnym ogniu przez 30 minut, koniecznie pod przykryciem. Następnie odkryć i nadal dusić na wolnym ogniu przez ok. 30-40 minut . W międzyczasie sprawdzać czy są już miękkie i kilkakrotnie obracać na drugą stronę. Gdy skrzydełka będą miękkie, wyłączyć gaz, przykryć je, żeby jeszcze ładnie przeszły parą z naszego piwnego sosu. Gorące wyjąć na talerz i polać sosem piwnym.
Skrzydełka w piwie
Skrzydełka umyć i ułożyć obok siebie w rondlu.
Skrzydełka w piwie
Obficie posypać przyprawą do mięs Knorr.
Skrzydełka w piwie
Następnie polać piwem, które ładnie się zapieni.
Skrzydełka w piwie
Dusić w sosie piwnym ponad godzinę, co jakiś czas obracając na drugą stronę.

Tagi:

piwo przyprawy