Sposób przygotowania:
Skrzydełka w piwie
Ze skrzydełek odciąć najmniejszą część (bo nieładnie sterczy podczas gotowania). Umyć skrzydełka i ułożyć w rondlu, lub w głębokiej patelni, tak aby leżały obok siebie. Następnie skrzydełka posypać obficie przyprawą do mięs. Najlepsza jest przyprawa do mięs Knorr - pomarańczowo czerwone opakowanie. Posypane skrzydełka zalać piwem (zapieni się, ale tak ma być) i dusić na wolnym ogniu przez 30 minut, koniecznie pod przykryciem. Następnie odkryć i nadal dusić na wolnym ogniu przez ok. 30-40 minut . W międzyczasie sprawdzać czy są już miękkie i kilkakrotnie obracać na drugą stronę. Gdy skrzydełka będą miękkie, wyłączyć gaz, przykryć je, żeby jeszcze ładnie przeszły parą z naszego piwnego sosu. Gorące wyjąć na talerz i polać sosem piwnym.