iwa643

iwa643

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 5470]

Skrzydełka w sosie Madziarów

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 4/5 głosów: 8

Kto nie lubi pobawić się w obgryzanie skrzydełek. Dziś smażone, duszone z dodatkiem sosu Madziarów. Pikantne, z nutą słodyczy po prostu pyszne.

Skrzydełka w sosie Madziarów

Składniki:

Skrzydełka w sosie Madziarów

 

  • 1 kg skrzydełek
  • 3 łyżki oleju
  • 3 ząbki czosnku
  • przyprawa do kurczaka
  • sos Madziarów ok 1/2 szklanki
  • 1 szklanka bulionu drobiowego

Sposób przygotowania:

Skrzydełka w sosie Madziarów
Skrzydełka myjemy odcinamy i odcinamy lotki. Następnie posypujemy przyprawa do kurczaka. W brytfance rozgrzewamy olej dajemy kilka ząbków czosnku i dodajemy skrzydełka. Obsmażamy je z każdej strony na złoto. Podlewamy bulionem drobiowym i dusimy do miękkości.

Kiedy skrzydełka robią się miękkie polewamy je sosem i dobrze mieszamy z powstałym w brytfance sosem. Jeszcze chwilę dusimy aby sos zredukował sie.

Podajemy .