Bożena1968

Bożena1968

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 140]

Skrzydełka w zalewie octowo-pomidorowej

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Takie skrzydełka są pyszne, ale najlepsze dopiero na drugi dzień, wtedy nasiąkną i przejdą całym aromatem zalewy.polecam, spróbujcie.

Skrzydełka w zalewie octowo-pomidorowej

Składniki:

Skrzydełka w zalewie octowo-pomidorowej

 

 

Sposób przygotowania:

Skrzydełka w zalewie octowo-pomidorowej
Z umytych skrzydełek odciąć końcówki, przeciąć na pół.Ugotować w osolonej wodzie. Wyjąć . Każdą część skrzydełka maczać w roztrzepanym jajku, obtoczyć w bułce tartej i usmażyć.Składniki zalewy i pokrojoną cebulę zagotować, dodać koncentrat pomidorowy i jeszcze raz zagotować. Usmażone skrzydełka ułożyć w pojemniku i zalać gorącą zalewą. Odstawić w zimne miejsce.

Tagi:

jajko tarta jajka