Sposób przygotowania:
Skrzydełka z kurczaka na kapuście
Boczek kroimy w plasterki. Na dnie naczynia żaroodpornego układamy plastry boczku. Na boczku układamy kapustę kiszoną (jeżeli jest mocno kwaśna, można raz wypłukać w wodzie i odcedzić). Skrzydełka posypujemy przyprawami: solą, pieprze, i przyprawą do kurczaka. Następnie układamy je na kapuście i skrapiamy kilkoma kroplami oleju. Pieczemy około 60-70 minut w temperaturze 180 stopni.
![Skrzydełka z kurczaka na kapuście Skrzydełka z kurczaka na kapuście](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/skrzydelka-z-kurczaka-na-kapuscie-215968.jpg)
![Skrzydełka z kurczaka na kapuście Skrzydełka z kurczaka na kapuście](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/skrzydelka-z-kurczaka-na-kapuscie-215969.jpg)